Op de Academie der Toverkunsten zijn verschillende vakken te volgen. Een studie bestaat namelijk uit een combinatie van meerdere vakken.

Hieronder kun je per vak lezen wat het ongeveer inhoud en bij welke studie het hoort. Meer over de studies kun je vinden op de pagina daarvoor.

 

Astronomie

Gegeven aan studenten: ritualisme
Tijdens astronomie wordt er gekeken naar de sterren en andere hemellichamen. Zo zul je leren dat de stand van de sterren en de maan invloed hebben op de uitkomst van rituelen en het gedrag van dieren. Als de klas het aankan kan de docent zelfs beslissen om verder te gaan en te doceren over de voorspellende kracht van de sterren.

Betovering

Gegeven aan studenten: combatisme, elementalisme, ritualisme en zoölogie
De kunst van betovering gaat van de simpelste beschermingsspreuk tot de moeilijkste verschijningsspreuk. Niet alleen worden spreuken aangeleerd, maar er wordt ook dieper ingegaan op de oorsprong, uitspraak, bijbehorende bewegingen en achterliggende theorie.

Drankenkunde

Gegeven aan studenten: alchemie, genezing en kruidenkunde
In de lessen drankenkunde worden van allerlei materialen magische dranken gebrouwen. Als een drank te gevaarlijk is word deze niet zelf gemaakt, maar wel bestudeerd.

Droomkunde

Gegeven aan studenten: ritualisme
Dromen zijn meer dan alleen beelden. Uit dingen die schijnbaar willekeurig lijken kan van alles gelezen worden. Met een beetje magie vertellen speelkaarten iets over je verleden of kan je in theeblaadjes beelden opvangen van de toekomst.

Duelleren

Gegeven aan studenten: combatisme
In de duelleerlessen wordt alle aandacht besteed aan de strijd tussen magiërs. Het originele duelleren in een één tegen één gevecht wordt geoefend, maar er zal ook in teams worden getraind. Daarnaast is er ook ruimte voor de gevechtstheorie en tactieken.

Eerste hulp bij vloeken (EHBV)

Gegeven aan studenten: combatisme en genezing
Magie kan voor allerlei doeleinden worden gebruikt, ook voor het kwaad. En hoewel de meeste magiërs geen kwaad in de zin hebben zijn er ook heksen en dergelijk gespuis die vloeken niet uit de weg gaan. Studenten combatisme en genezing zullen dit vak krijgen zodat ze weten wat er gedaan moet worden om tegen vloeken te beschermen en ze te verhelpen. Natuurlijk hoopt niemand dit ooit nodig te hebben, maar een gewaarschuwde magiër telt voor twee.

Fysieke studies

Gegeven aan studenten: combatisme, elementalisme en zoölogie
Voor de studies waar veel van het lichaam wordt gevraagd is er Fysieke studies. Tijdens deze lessen wordt er tijd besteed aan het fysieke lichaam en het fit houden ervan.

Geschiedenis van Magie

Gegeven aan studenten: alchemie, elementalisme, kruidenkunde en ritualisme
Sinds het bestaan van de mensheid word magie al gebruikt en anders dan nu was magie ook onderdeel van het dagelijks leven van alle mensen. Geschiedenis van Magie neemt je mee op een reis door de geschiedenis. Van oude Egyptenaren tot de heksenjacht en van de Kelten tot het begin van de Magische Unie.

Herbologie

Gegeven aan studenten: genezing en kruidenkunde
Tijdens herbologie wordt er gedoceerd over de planten en hun helende werking. Daarnaast worden er ook over kruidenmengels geleerd en hoe deze te maken zijn.

Humaankunde

Gegeven aan studenten: alchemie, genezing, kruidenkunde en zoölogie
Humaankunde wijdt alle tijd aan de mens op allerlei manieren. Welke insteek er is hangt vooral af van de docent. Humaankunde grenst aan monsterologie en vertelt over humanoïden en mensachtigen zoals centauren, satyrs, vampiers en weerwolven. Maar het gaat ook over de magische mens en de normalen. Dit vak gaat zowel over de lichaamsbouw en kenmerken als rechten en plichten als leefgewoontes.

Monsterologie

Gegeven aan studenten: combatisme en zoölogie
Bij monsterologie wordt alles geleerd over monsters, dieren en andere wezens die niet op mensen lijken. Er word dieper ingegaan op de levenscyclus, leefomgeving, en leefgewoonten, maar ook wat de zwakke plekken zijn van gevaarlijke wezens. Dit vak verschilt per docent en leerjaar hoe en wat er precies wordt gedoceerd. Zo is er ruimte voor de praktijk van het verzorgen als ruimte voor theorie.

Runenleer

Gegeven aan studenten: elementalisme, ritualisme
Runenleer gaat niet alleen over runen, zoals de naam doet vermoeden, maar ook over anderen geschriften. Sinds de mens kan schrijven worden woorden over magie doorgegeven. Runenleer gaat over deze manieren van doorgeven, de betekenissen, hoe ze werden gebruikt en hoe ze te gebruiken zijn.

Toxicologie

Gegeven aan studenten: alchemie, genezing en kruidenkunde
In de lessen toxicologie gaat het over al dat giftig is. Planten, dieren, mineralen en andere magische fenomenen zullen de revue passeren. Het verschilt per docent en het leerjaar of er dieper op één bepaalde giftige stof wordt ingegaan, op een groep of dat een les juist gaat over een antigif.

Transfiguratie

Gegeven aan studenten: alchemie, elementalisme en zoölogie
De kunst van transfiguratie is het veranderen van het één in het ander. Sinds magie bestaat word het al gebruikt voor transfiguratie. Denk maar aan de eeuwige zoektocht om metaal te veranderen in goud of de verhalen over prins en die veranderd zijn in kikkers. De lessen kunnen over alle aspecten van transfiguratie gaan, van de elementaire veranderingen tot het veranderen van hele mensen.