Kleren maken de man. Ook op de Academie der Toverkunsten. Hoe je je aankleedt laat zien wie je bent, wat je achtergrond is en het is een manier om je karakter te uiten.

De evenementen van Project M spelen zich voornamelijk af op de Academie der Toverkunsten. Dit is een school waar, ondanks dat er geen officieel kledingvoorschrift is, verwacht wordt dat je je naar behoren kleedt.

Elke tovenaar moet in het bezit zijn van een toverstok om magie te kunnen gebruiken. Kruidenkundigen en alchemisten hebben voor hun werkzaamheden ook een toverstok nodig. Geen toverstok is geen magie! Toverstokken en toverstokhouders kun je huren via de organisatie. Dit kan je aangeven tijdens het inschrijven of door een mail te sturen naar secretaris.projectm@gmail.com.

Vanwege de slechte banden met de normale, niet magische  mensen is er haast geen plastic of spijkerstof in Magisch Nederland. Vermijd dit dus in je kostuum. Spijkerbroeken zijn niet toegestaan. Voor de rest zijn er haast geen grenzen. Wees vooral creatief. Ga bijvoorbeeld helemaal los met de kleuren van jouw afdeling of draag een mooi hoofddeksel.

Kijk bij de foto’s om een indruk te krijgen van de sfeer van de kostuums.

Als organisatie zullen wij voor iedereen een stropdas in de kleur van de afdeling verzorgen.

Wanneer je een NPC bent of crew en je hebt gave kostuums: neem het vooral mee.